Болница у С.Митровици добила Одељење за палијативно збрињавање

Општа болница у Сремској Митровици добила је Одељење за палијативно збрињавање, у којем ће моћи да се смести 12 пацијената. Одељење је отворено у оквиру пројекта „Брини се” (Таке царе) – Развијање и побољшање здравствених и социјалних услуга за угрожене друштвене групе у оквиру ИНТЕРРЕГ ИПА програма прекограничне сарадње Хрватска–Србија 2014–2020.
1
Фото: Dnevnik.rs

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић рекао је да је Општа болница Сремска Митровица четврта здравствена установа у Војводини, поред општих болница у Зрењанину, Сомбору и Кикинди, која има специјализовано одељење палијативне неге, и указао на њихов значај, како за оболеле, тако и за чланове њихових породица, не само у смислу здравствене потпоре већ и психо-социјалне и духовне подршке.

– Тим пројектом омогућено је палијативно збрињавање најтеже оболелих пацијенти који гравитирају према Општој болници Сремска Митровица – казао је секретар Гојковић приликом обиласка те болнице. – У оквиру пројекта, формирано је ново одељење са шест соба, 12 кревета и пратећом опремом, те запослено десет нових здравствених радника.

Покрајинска влада је определила 4.000.000 динара за суфинансирање пројекта

Укупна вредност пројекта је 939.000 евра, од чега се 85 одсто финансира из приступних фондова ЕУ, док је претфинансирање пројектних активности с 25.000.000 динара обезбеђено из Развојне агенције Војводине. Покрајинска влада је определила 4.000.000 динара за суфинансирање пројекта.

Секретар Гојковић је подсетио на то да је на недавном конкурсу Општа болница Сремска Митровица добила око пола милиона евра, који су намењени за набавку најсавременијег ЦТ апарата, као и комплетну реконструкцију и изградњу новог блока стерилизације, заједно с два најсавременија апарата за стерилизацију.

Фото: Dnevnik.rs

Покрајински секретар за здравство оценио је да ће на тај начин бити унапређен рад митровачке болнице, смањиће се листе чекања, побољшати дијагностика и бити обезбеђени бољи услови за рад запослених.

Љ. П.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести