Бошко Обрадовић и посланици "Двери" блокирали улаз у Скупштину

БЕОГРАД: Председник Двери Бошко Обрадовић, неколико посланика и симпатизери странке "блокирали" су данас степениште на улазу у Дом Скупштине Србије, а у једном тренутку дошло је и до гурања Обрадовића и министра здравља Златибора Лончара, који је долазио на седницу парламента.
b
Фото: Tanjug (Marija Petrović)

Обрадовић и присталице Двери држе транспаренте "Доле влада", "Да ли корона зависи од избора", "Не може Ђурђевдан, али избори могу", носе заставе Србије и страначка обележја, и довикују да је председник Србије "издао Косово".

Они су, уочи почетка седнице, блокирали централне степенице на улазу у парламент, дувају у пиштаљке и не дозвољавају посланицима да уђу у скупштинско здање, који главном улазу у Скупштину могу да приступе једино са бочне стране.

У једном тренутку је умало дошло до кошкања, јер су неки посланици хтели да уђу у зграду Скупштине, где би требало да почне нова седница.

У скупштину је нешто мало пре 10 сати дошао министар здравља Златибор Лончар, а у једном тренутку се лидер Двери са пиштаљком унео у лице министру, који је настојао да га држи на одстојању.

Обезбеђење је стало између њих двојице, како не би дошло до већег инцидента, а затим су министра Лончара "спровели" у парламент, на главни улаз, али са бочне, а не централне стране.

Фото: ANJUG / ANDRIJA VUKELIC

Пре Лончара, у парламент је стигао и лидер радикала Војислав Шешељ, којем су окупљени викали "уа".

На дневном реду седнице биће Предлог закона о измени и допуни Закона о избору народних посланика и Предлог закона о измени Закона о локалним изборима, које је поднела Влада Републике Србије.

Народна скупштина ће разматрати Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, који је поднела Влада, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднела Посланичка група Социјалистичка партија Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести