Бошњачка странка одбила да уђе у Кривокапићеву владу

ПОДГОРИЦА: Главни одбор Бошњачке странке у Црној Гори данас је једногласно одлучио да не прихвата позив мандатара Здравка Кривокапића о уласку у нову владу, а њен председник Рафет Хусовић рекао је да та странка треба да уради све што може да новој власти отежа да преузме полуге моћи.
e
Фото: Youtube Printscreen
На седници Главног одбора БС-а у Рожајама, он је свој став образложио тиме да је та коалиција у којој је Демократски фронт најјача и најдоминантнија политичка снага, идеолошки и програмски сушта супротност идеологији и програму Бошњачке странке, преноси ЦдМ.
 
Хусовић је указао да већину у новој тројној владајућој коалицији чине странке које су биле против самосталности Црне Горе, чланства у НАТО-у и већег учешћа Бошњака у јавном сектору.
 
Према његовим речима, већина нове скупштинске већине Бошњаке назива лоповима, неписменима, неспособнима, да су са купљеним дипломама, необразовани, да су потурице.
 
Хусовић је рекао да су те странке националистичке просрпске чији су пријатељи београдски политичари који негирају и Црну Гору, и Бошњаке и ислам, и све за шта се БС као странка бори.
 
"Хоћемо ли да уђемо у Владу коју ће нам саставити и освештавати Амфилохије Радовић? Јесмо ли гласачима говорили да ту политику и ту идеологији треба да пошаљемо у пензију једном за свагда? Јесмо. Па треба ли сада да будемо део те политике? Или има неко овде ко мисли да ћемо ми њих окренути на нашу политику”, упитао је Хусовић.
 
Он је истакао да Бошњачка странка не сме да изда бираче за све оно што им је говорила током кампање.
 
“Треба да урадимо све што можемо да им отежамо да преузму полуге моћи, да им будемо жестока опозиција и да све своје капацитете и страначке и личне упрегнемо у постизање једног циља - да им видимо леђа и да с нашим партнерима преузмемо власт и наставимо где смо стали. Све остало је кретање уназад и за Бошњаке и за Црну Гору", рекао је Хусовић.
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести