Кривокапић најавио владу до 8. новембра

ПОДГОРИЦА: Мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Кривокапић изјавио је да ће састав нове владе предложити најкасније до 8. новембра.
krivokapich
Фото: Танјуг (видео)

После консултација код председника Мила Ђукановића, Кривокапић је рекао "да је данашњи дан, дан победе демократије у Црној Гори".

"Сви у Црној Гори треба да знају да је народна победа доживела формализовање овим данашњим чином. Имали смо један отворен, јасан, конкретан одговор председника Ђукановића, који је могао и да прави другу комбинаторику, али та комбинаторика овог пута није била потребна", навео је Кривокапић, пренео је портал РТЦГ.

Он се нада да ће преговори о саставу нове владе бити завршени од 8. новембра, те да ће усагласити све оно што су потребе и интереси политичких партија и експерата, као и да ће врло брзо понудити Скупштини предлог нове владе.

Кривокапић је најавио да ће данас упутити позив свим странкама националних мањина да учествују у састављању владе.

Додао је да ће убудуће Црна Гора изгледати другачије.

"Као што је сунце послије ове кише огрејало, тако ће и Црна Гора да изгледа после четири године нашег мандата", навео је Кривокапић.

Кривокапић: Ђукановић ме је предложио за мандатара

Носилац једне од три победничке листе Здравко Кривокапић саопштио је на Твитеру да га је, након консултација, председник државе Мило Ђукановић предложио за мандатара.

"Након одржаних консултација, данас сам од председника Црне Горе предложен за мандатара за састав нове Владе Црне Горе. Предлог ће званично упутити данас председнику Скупштине Црне Горе", написао је Кривокапић.

Кривокапић је након консултација новинарима рекао да ће нова влада бити формирана најкасније до 8. новембра.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести