Брнабић: Чланство у ЕУ остаје приоритет

Премијерка Ана Брнабић разговарала је данас са министарком за европске послове и климатска питања Немачке Аном Лирман и упознала је саговорницу са плановима свог новог кабинета истакавши да посвећеност пуноправном чланству у Европској унији остаје приоритет, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима Владе Србије.
2
Фото: FoNet

Премијерка је оценила да нови приступ захтевају изазови који су постављени пред Србију као и друге европске земље када је реч о енергетици, што, према њеним речима, подразумева велика улагања у развој енергетске инфраструктуре, а посебно у нове изворе зелене енергије.

"Међусобна сарадња по том питању ће бити од значаја", истакла је премијерка.

Говорећи о наставку дијалога са Приштином, Брнабић је указала да је Београд учинио све што је Бриселским споразумом предвиђено и да очекује да Приштина формира Заједницу српских општина.

Истакла је и да је привредна и економска сарадња са Немачком одлична, као и да немачке компаније запошљавају 78.000 људи у Србији, "што изузетно ценимо".

Министарка Лирман се, како је наведено у саопштењу, захвалила за предузете кораке по питању усаглашавања са визном политиком ЕУ и истакла важност већег усаглашавања Србије са заједничком спољном и безбедносном политиком ЕУ.

Сагласила се са Брнабић да српско-немачка сарадња има простора за развој, а посебно је истакла значај наставка сарадње у оквиру Берлинског процеса, а која је значајна за будућности свих људи који живе на овом простору, посебно младих.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести