Брнабић добила ПОЗИВ ДА ПОСЕТИ Саудијску Арабију

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић састала се данас са амбасадором Саудијске Арабије Осамом бин Дахилом Ал-Ахмедијем, који јој је уручио писмо престолонаследника Мухамеда бин Салмана бин Абдулазиза Ал Сауда, да у наредном периоду посети Саудијску Арабију, како би лично били размењени ставови о билатералним односима и међународним питањима од заједничког интереса.
к
Фото: www.srbija.gov.rs

Брнабић је истакла да је посебно радује позив за посету Краљевини Саудијској Арабији у години обележавања 10 година од успостављања дипломатских односа, саопштено је из Владе Србије.

Брнабић је оценила да постоје добре основе за унапређење свеукупне сарадње двеју земаља и прецизирала да постоји огроман и неискоришћен потенцијал за продубљивање сарадње у области економије, нових технологија, електронског пословања, информационе безбедности, одбране, културе.

Председница Владе је закључила да би посета његовог краљевског височанства престонаследника Мухамеда бин Салмана бин Абдулазиза Ал Сауда Републици Србији пружила изузетан допринос и дала посебан подстрек свеукупном развоју односа и сарадње наше две земље.

Саговорници су поздравили успостављање Српско-саудијског пословног савета и констатовали да сарадња привредника Србије и Саудијске Арабије има велики потенцијал.

Амбасадор је закључио да постоји много области за унапређење сарадње  и изразио жељу за интензивирањем дијалога у свим областима од обостраног интереса.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести