Брнабић: Испунили смо обећање дато Војвођанима

НОВИ САД: У последње две године у обнову јавних објеката у Војводини уложено је 1,8 милијарди динара, изјавила је у Новом Саду премијерка Србије Ана Брнабић и истакла да је тиме испуњено обећање дато Војвођанима пре две године
brnabic blucic
Фото: Дневник/ Б. Лучић

Она је на конференцији за новинаре после заједничке седнице влада Србије и Војводине прецизирала да је вредност до сада изведених радова 994 милиона динара, а вредност радова који су у току 807 милиона динара.

Брнабићева је рекла да је пре две године, када је одржана прва седница две владе, док је премијер био садашњи председник Србије Александар Вучић, влада обећала да ће уложити 1,8 милијарди динара.

"То је био велики пројекат. Када сам погледала извештаје, видим да је оно што је обећано и испуњено", рекла је српска премијерка

Она је најавила да су у припреми пројекти вредни још 1,2 милијарде динара, и то без општих болница, јер ће се у болнице улагати кроз програм "Милијарду евра за здравствио".

"Не теоретишемо превисе о политици и како би трабало да изгледа сарадња, већ радимо и сваки дан покушавамо да имплементирамо пројекте који су договорени", рекла је Ана Брнабић.

Истакла је, такође, да је важно да је седница одржана сада када влада завршава буџет, који ће упутити Скупштини Србије, јер је важно да се види шта је урађено до сада, а шта би требало и морало да наредне године буде финансирано из буџета. 

Наредне године почетак градње Фрушкогорског коридора

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да би изградња прве деонице Фрушкогорског коридора могла да почне наредне године.

"Имамо радну групу, разговарамо са потенцијалним финансијерима и извођачима, пројектовање је у току, и надам се да ћемо у изградњу макар једне деонице кренути у током 2019. године", рекла је Брнабић у новинарима у Новом Саду.

Она је подсетила да се већ ради на доста инфраструктурних пројеката у Војводини, међу којима су најважнији ревитализација пруге Београд - Будимпешта и изградња Фрушкогорског коридора.

До краја године заједничка седница влада Србије и Мађарске

До краја године у једном од градова у Војводини биће одржана заједничка седница влада Србије и Мађарске, најавила је данас у Новом Саду премијерка Ана Брнабић.

Председница владе је подвукла да сарадња и односи Србије и Мађарске никада нису били бољи.

Брнабићева је истакла да је сарадња са националним саветима националних мањина у Војводини најбоља у односу на све остале савете у Србији.

.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести