Брнабић: Извештај Фридом хауса недовољно објективан

БЕОГРАД; Премијерка Ана Брнабић сматра да је извештај Фридом хоусе, у коме се наводи да је Србија делимично слободна земља, недовољно објективан и да се бави неким перцепцијама са којима се она не би сложила.
brnabic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Брнабић је новинарима рекла да то не значи да је тај извештај за њу ирелеватан и поручила да ће се њиме бавити како би се ствари у Србији унапредиле.
Што се тице известаја ја морам да кажем да ћу детаљно да прочитам, он је за мене релеватан као и остали извештаји, рекла је премијерка.
Она је рекла да се пак са тим извештајем не слаже, наводећи да не осећа да живимо у делимично слободној земљи већ да, како каже, живимо у слободнијој земљи него пре неколико година.

Слобода је, каже, када влада брине о грађанима, показујемо им да је на услузи и ослобађа њихово време да они раде неке друге ствари.
Брнабић је на питање о претњама новинарима Н1 телевизије рекла да то апсолутно осуђује и да је од тога још важније да су они који су упутили претње приведени.

Апсолутно осуђујем све претње и све нападе као и увек до сада директно и недвосмислено. Мислим да је то недопустиво, црвена линија која никада не сме да се прелази. Драго ми је да је, уместо тога, онај ко је упутио увреде приведен. То је значајније од вербалне осуде, рекла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести