Брнабић: Мере Приштине немају никакве везе са реципроцитетом

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас, поводом нових мера Приштине, да те мере с реципроцитетом немају баш никакве везе и најавила да ће се држава, као и до сада, борити дипломатским средствима како би се та ситуација решила.
brnabic
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

"Све што ми радимо и што смо урадили у прошлости у трговини с нашом покрајином, са Косовом и Метохијом, у складу је са Цефта споразумом", истакла је премијерка Брнабић.

Како преноси РТС, она је указала да не могу постојати мере реципроцитета ако то није у складу са Цефта споразумом о слободној трговини, који је и Приштина потписала.

"Ако желе да се промени Цефта споразум, онда седнемо као Цефта секретаријат и променимо споразум, али то да мењате неке ствари, а да су те ствари у супротности са споразумима које сте потписивали - Цефта споразумом, а самим тим и Споразумом о стабилизацији и придруживању (са ЕУ) - онда је то исто као да имате таксе од 100 одсто и то је кршење оба та споразума", нагласила је премијерка.

Брнабићева је истакла да је први предуслов да се буде део нормалног, цивилизованог света поштовање споразума који су потписани, а што Приштина не чини.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести