Брнабић: На митингу послата порука заједништва

БЕОГРАД: Митинг подршке председнику Србије Александру Вучићу, коме је јуче у Београду присуствовало 150.000 људи, без сумње је највећи митинг у Србији у последњих не знам колико деценија, изјавила је данас премијерка Србије Ана Брнабић, истакавши да је најзначајније то што је са њега послата порука заједништва.
brnabic miting
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

"Послата је порука заједништва, не само у Србији, да је дошло време да ставимо тачку на све поделе, пре свега тачку на оне који нас деле, већ на заједништво Срба и у региону. Као што је председник Републике рекао у свом говору да нисмо ни против кога, да не представљамо опасност за регион, али да би остали требало да искажу поштовање и да кажу да без икаквог страха сви Срби у земљама смеју да кажу да су Срби", рекла је Брнабићева на телевизији Пинк.

Она је истакла да јој је изузетно драго што су се на јучерашњем скупу појавили људи из Републике Српске, Црне Горе, Северне Македоније и читавог региона, а додаје да је стигла и подршка Срба из Мостара.

"Чини ми се да је био један важан и велики дан за Србију, све наше грађане и Србе у региону, као и за све оне који су били довољно отворени и неострашћени да чују шта смо тамо причали", рекла је Брнабићева.

Према њеним речима, на митингу је послата порука коју Вучић показује делима још од 2014. године.

"То је да пазимо на нашу прошлост и традицију, да коначно имамо снаге и храбрости да кажемо када је извршена агресија на Србију, а да то кажемо на начин тако да јачамо партнерство са западним силама које су извршиле агресију. Управо због те искрености, како грађани Србије то цене, цене и светски лидери. Србија у том смислу јесте поуздан партнер", рекла је српска премијерка.

Тек када је Вучић постао председник Владе, Србија је кренула да на један озбиљан начин обележава злочине у хрватској акцији "Олуја" 1995. и злочине у усташком логору Јасеновац у Другом светском рату заједно са Србима у Републици Српској и Хрватској.

"Први пут имамо значајне датуме за Републику Србије, и оне позитивне и оне тужне датуме које обележавамо држава", рекла је Ана Брнабић.

Она је рекла и да када се држава прави, прави се од свих елемената и важно је да се размишља и о економији, државној управи, ефикасности државног апарата, да се ради на реформама у области владавине права, образовања, дигитализације, итд.

"Важно је и какав сигнал ви као држава и државни врх шаљете свим вашим грађанима, па на крају крајева и свима у региону. Од 2014. године Александар Вучић вуче све те ствари на једно место, да имамо озбиљну државу, коју сви наши партнери увек и у сваком тренутку пре свега поштују. Ја имам огромно поштовање за тај рад. Мислим да то изискује огромно време, огромну енергију и да сваки дан дате све од себе и да пазите на сваки сегмент нашег друштва, од грађана до институција, економије, друштва, политике, владавине права, свега", рекла је премијерка.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести