Брнабић: Не очекујем велике резултате, иако је Вучић пружио руку

БЕОГРАД: Председница владе Србије Ана Брнабић каже да не очекује нарочито велике резултате од посете преседника Србије Александра Вучића Загребу, али да очекује да се дијалог настави. 
ana brnabic
Фото: Tanjug (Slobodan Miljević)

У овом тренутку не чини ми се да имамо дијалог, имамо Србију која пружа руку, али са друге стране не чујемо да су на дијалог спремни. Очекујем да почне дијалог и да посета прође у најбољем реду, то ми је у овом тренутку важно, рекла је Брнабић.

Она је нагласила да је председник Вучић још једном пружио руку и отишао у Хрватску, иако је његовој посети претходила „атмосфера невероватна за једну чланицу ЕУ“.

Није у реду да неког државника позовете у посету, да он на то пристане и да онда имате онакву реакцију као што сте имали. Данас имамо чак и протесте у Загребу, рекла је Брнабић новинарима у Београду.

Она је додала да није било запаљиве реторике из  Србије, већ да су поједини политичари само реаговали на „невероватне изјаве из Загреба“, али да је Србија увек спуштала лопту.

Нико више није уложио у хрватску националну мањину од претходне владе Александра Вучића. Уложено је у обнову куће Бана Јелачића, у путеве, све што је договорено декларацијом коју су у Суботици потписали Вучић и Грабар Китаровић, нагласила је она.

Очекује, да се дијалог Београда и Загреба настави.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести