Брнабић: Неки би да руше владу на мртвим људима

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић захвалила је данас на коректности лидеру ЛДП Чедомиру Јовановићу што је приметио да се држава добро борила и дала све од себе, у оваквим околностима, када људи умиру од вируса.
ana brnabic, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Танја Валић

“Хвала на тој коректности. Мислим да је та коректност, уз све што сте рекли, као и Шешељ, који је замерио много ствари… оно што нам је потрено, на основу које Србија може даље да се гради и да буде здравије друштво”, рекла је Брнабић у скупштинској расправи.

Рекла је да данас, можда, у скупштини постоји та основа, а да јој је жао што, како каже, не постоји међу свима онима који су добили обавезу и поверење грађана да буду посланици.

“Да у скупштини, пред грађанима, кажу шта нам замерају, шта је могло да буде боље, да пред грађанима можемо да им одговоримо. А, не да нас нападају на друштвеним мрежама, у ситуацијама када имамо више мртвих током дана… а онда не дођу да исто то кажу пред свима и да чују наш одговор. Не видим како са тим људима можемо да разговарамо и постигнемо било какав договор”, рекла је Брнабић.

Брнабић је подсетила да је, кад је почела епидемија вируса, председник Александар Вучић позвао све политичке актере на разговор о томе шта радити са изборима, те да је постигнут консензус.

"Вучић је тај договор направио са људима који поштују основне демократске принципе, а то су скупштина и избори, на којима грађани кажу ко ће доћи на власт. А, не они који сами одлуче о томе ко ће да буде прелазна власт и како ће они да деле ресоре, иако немају ни један одсто подршке грађана", рекла је Брнабић.

Подсетила је да је Вучић рекао да нема политике, док траје борба против вируса корона.

Упитала је и где су данас људи који кажу да је највећа смртност у Србији.

“То каже човек који је био председник ове земље у два мандата. Не постоји ниједна једина бројка која може да потврди ту сумњу. Зашто то говорите? Да срушите владу на мртвим људима?", упитала је Брнабић.

Премијерка је рекла да се у претходна два месеца се боље него икада видело шта ко ради, и шта су чије намере.

Подсетила је да су критике претрпели и људи из струке.

"Где су људи који критикују људе који раде са нама, јер им је то струка. Називају их данас Вучићевим ботовима, само зато што раде свој посао. Ја се надам да са тим који тако говоре сутра нећемо градити Србију, ни политичку будућност", рекла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести