Брнабић: Невиђена деструкција и фашизам

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је да све оно што се данас могло видети широм Србије, током блокаде саобраћајница, представља до сада невиђену деструкцију и фашизам и најавила кривичне пријаве против свих који су малтретирали и тукли своје суградане и полицију.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Деструкција и фашизам на делу, и добро је што се полиција склонила, што су се померили да грађани виде тачно о чему се ради, да имате људе у појединим градовима, групе који малтеритрају све остале грађане читав народ, целу земљу блокирају путеве, саобраћајнице, раскрснице, међународне путне правце", рекла је Брнабић за Танјуг реагујући на блокаде путева у знак протеста због закона о експропријацији и о рефендуму.

Председница Владе Србије нагласила је да је једина политика коју заступају организатори тих скупова - политика комплетног и тоталног уништења свега што вреди и свега што ми сви радимо у Србији, да би свима било боље.

Рекла је да као члан СНС жели да пита "оне тајкунске медије који читав дан подржавају протесте и дају руте и говоре где треба да се иде", да ли је то легитимна политичка борба и да ли и то значи да и други могу да раде исто.

"Да ли чланови СНС сада могу и смеју да оду да блокирају њихове аутобусе, шта би се десило да наши чланови оду и да их спречце да оду на страначки скуп и митинг, да ли би онда био плач и кукњава да ли би се жалили од Брисела до Вашингтона и Берлина, или је ово дозвољено само њима", питала је председница Владе у изјави за Танјуг, уочи почетка Свечане академије у "Штарк арени", где СНС обележава 13 година.

У сваком случају, како каже, држава ће предузети кораке које мора, поднеће кривичне пријаве против људи који су малтретирали, вређали и тукли своје суграђане и припаднике МУП-а.

"Овакву деструкцију и фашизам, где вам говоре где смете и где не смете и када смете да идете, то Србија још није видела", рекла је предсеседница Владе.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести