Брнабић: Нисмо продали ауторска права Танјуга

БЕОГРАД: Нетачно је да смо продали ауторска права Танјуга, рекла је данас премијерка Ана Брнабић на констатацију једног од учесника онлајн дијалога о медијској стратегији и владавини права у организацији Националног конвента да је држава продала ауторска права агенцији.
brnabic
Фото: Танјуг (видео)

Брнабић је прецизирала да је 11. децембра закључен Уговор о ступању на снагу коришћења свих имовинских права на период од 10 година и појаснила да је власник ауторских права, које је Танјуг, како је рекла, стицао у прошлости, држава Србија.

"Корисник их је практично закупио на 10 година",прецизирала је Брнабић.

Према њеним речима, постоји процес који мора да се испуни да би се неко брисао из регистра медија или Агенције за привредне регистре.

Брнабић каже да је у току поступак закључења уговора о закупу покретних ствари које је користио Танјуг што је, како наводи, завршна фаза тог процеса.

"То је и предуслов за подношење захтева за брисање Танјуга из АПР-а", навела је премијерка.

Брнабић се осврнула и на удруживање Телекома и Теленора и оптужбе Унитед групе и СББ-а да је реч о намери да ове две компаније преузиму медијску контроле и у том контексту казала да ако као друштво желимо владавину права, потребно је да сачекамо да надлежне институције провере може ли се говорити о монополу на тржишту.

Подсећа да је СББ и Унитед група, која је покренула ту причу о монополу, раније сарађивала са Теленором.

"Тада није била оваква хајка ни на Теленор, ни на Унитед групу. Телеком мора да ради у свом интересу и интересу државе која је делом власник, али ту треба да се огласи и Агенција за конкурентност", рекла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести