Брнабић о чланству у СНС, протестима таксиста, Ђиласу...

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изјавила је да се у Српску напредну странку учланила јер је сматрала да је право време да то учини, истичући да цени ту странку јер она брине о људима, а не о својој популарности.
premijerka Ana Brnabić Foto: Tanjug/video
Фото: премијерка Ана Брнабић Фото: Танјуг/видео

Мислим да је право време, не желим да будем једна од оних људи који су мало експерт, а мало политичар, рекла је Брнабић за емисију Хит твит на ТВ Пинк.

Објашњавајући зашто је за њу СНС другачија, Брнабић је навела да се сваки пут од 2000. године када је неко долазио на власт, надала новом почетку за Србију, али да су неке странке показале да им је циљ да се одрже на власти, а не да преузму одговорност и мењају Србију.

СНС је за мене била прва странка која је рекла "Ок, сад смо на власти, преузели смо одговорност и сад ћемо да мењамо Србију. Чак и ако то није популарно, бринемо о људиима, а не о популарности, навела је Брнабић додајући да дели те вредности.

Она је истакла и да су "празне приче" да планира да наследи председника Србије Александра Вучића на челу странке.
Коментаришући случај полицајца Дејана Стевића, коме је Драган Ђилас претио отказом када му је тражио исправе, Брнабић је рекла да је то страшно и да Стевић представља пример за МУП.

Ја када ме је Александар Вучић позвао у Владу желела сам да покажем да људи који су на власти могу да буду другачији и трудим се да то радим сваки дан, рекла је Брнабић подсетивши да је Ђилас претио полицајцу у време када је био директор Народне канцеларије.

Он би требао да поштује народ, а замислите бахатост човека који води Народну канцеларију, а буде бахат према сопственом народу, рекла је Брнабић.

Оценила је да је бахатост први манир Савеза за Србију, те навела да је Ђилас, претио полицајцима, студентима, док је Бошко Обрадовић претио једној особи да ће остати без посла.

Ти људи кажу "Ево само да се ми вратимо на власт и имаћемо владавину права". Они овако схватају владавину права - дају обећања да ће хапсити људе, да ће људи остајати без посла..., додала је Брнабић.

Кометаришући протесте таксиста у Београду, Брнабић је рекла да је спремна за разговоре, али да не пристаје на уцене. Она је додала да разуме таксисте и да је зато имала више пута састанке са представницима такси удружења, али је оценила да је ово комплексна тема.

Брнабић је нагласила да не стаје на страну ни таксиста ни КарГо-а, али да није фер да се малтретирају грађани зато што, како је додала, тренутно порез дугује нешто мало мање од 20.000 таксиста.

Тај дуг је, прецизирала је, тренутно 15 милијарди динара што је 127 милиона евра.

Влада Србије се труди да идемо на репрограм, да не одузимамо возила, да не стављамо те људе у незавидну ситуацију, да пробамо да решимо проблем дивљих таксиста. Ми никада нисмо поступали радикално и није фер према грађанима, а ни према држави да, када имате такав однос, да поступате радикално и сваки дан блокирате улице, рекла је Брнабић.

Осврнула се и на односе Србије и БИХ, истичући да нису честе тензије на релацији Београд-Сарајево и да је Србија међу гарантимаа Дејтонског споразума, да поштује суверенутет БиХ, али и да је њено право да брине о Србима у БиХ.

С наше стране нема никаквих проблема. Нама је основни циљ да Србија побеђује, а једна од ствари у којима треба да побеђује су путеви, рекла је Брнабић коментаришући предлог о путу Београд-Сарајево.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести