Брнабић: Позив за разговор отворен, не малтретирајте грађане

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић поручила је данас таксистима који већ недељу дана блокирању центар Београда, даје њен позив за разговор и даље отворен и да није фер да малтертирају грађане.
premijerka Ana Brnabić Foto: Tanjug/video
Фото: премијерка Ана Брнабић Фото: Танјуг/видео

“Ја сам ту да разговарам, али немојте да малтретирате грађане”, рекла је она подсећајући да су таксисти учествовали у изради Закоа о превозу путника у друмском саобраћају и да су били задовољни коначном верзијом.

"Таксисти су сада незадовљни имплементацијом закона. Тада сам им причала да ће бити проблема у његовом спровођењу јер немамо довољно капацитета што се тиче комуналтне полиције", рекла је Брнабић новинарима у Београду.Премијерка је навела да оно што ради ЦарГо није кршење закона, већ проналажење "рупе у закону".

Она је рекла да таксисти протестујући раде против својих интереса и да су највећа реклама за ЦарГо.Упитана да ли ће забранити окупљања таксиста, Брнабић је рекла да Влада Србије није до сада забранила ниједан скуп ни пријављен ни непријављен и да то неће радити ни у будуће.

”Ми смо демократско друштво и не забрањујемо скупове”, налгасила је премијерка.Указала је да је са таксистима разговарала пре усвајња закона и поновила да позив за разговор и даље стоји.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести