Брнабић: Очекујем реакцију надлежних институција на Нога

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнбић изјавила је данас да очекује од надлежних институција, од тела надлежних за наџор над медијским садржајем, преко тужилаштва и свих других институција - да хитно реагују у складу са законом и својим овлашћењима на претње које је Срђан Ного упутио председнику Србије Александру Вучићу и његовој породици, саопштио је СНС.
ana brnabic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Како је навела, ради се о човеку који се дичио ношењем вешала на Теразијама, претио смрћу и раније, носио импровизовану пушку испред Народне скупштине.

"Пошто ни у једном таквом ранијем случају није било адекватне реакције, данас овај талац сопственог лудила иде корак даље и отворено, и без икакве задршке, прети читавој једној породици", рекла је она.

Како је истакла, такве претње као друштво то не смемо да игноришемо јер је управо, каже, недостатак реакције на претходне претње послужио као охрабрење да прети монструозније и безобзирније него икада.

"Последњи је тренутак да повучемо линију шта је дозвољено, а шта није дозвољено у слободном демократском друштву. Није дозвољено претити убиством, а посебно читавим породицама и нико нема право да то чини. То правило мора да важи за све без изузетка", рекла је она и додала да је обавеза свих да се према овоме одреде, јер, поручила је изостанак реакције није ништа друго него подршка "антицивилизацијском чину".

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести