Брнабић: Очигледно је да је Београд спреман на дијалог, а Приштина не

ЊУЈОРК: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је на крају посете САД где је учествовала у дебати Генералне скупштине УН да је у разговорима чула да је више него очигледно да је Србија спремна на дијалог и да је очигледно да Приштина није.
b
Фото: Tanjug/ D. Kujundžić

О ковиду сам имала доста тога да кажем зато што Србија јесте показала своју најјачу страну. Било ми је важно да нагласим да је Србија донирала више од милион доза, али оно што ми је било важно када причамо о КиМ јесте да причамо нешто о људским причама јер нису то бројеви и нису само флоскуле да се тамо тешко живи и да КиМ остаје територија са најмање повратника од свих постконфликтних територија на целом свету, рекла је премијерка Брнабић за РТС.

О ситуацији на КиМ Брнабићева је говорила на свим састанцима, а на питање да ли је било повретне реакције, каже да је било.

И углавном је била боља него што сам очекивала, али да не дајем лажне наде, и ја сам довољно дуго у политици да знам да може једно да се чује на састанку, а да у пракси буде друго, али сам чула да је више него очигледно да је Србија спремна на дијалог и да је очигледно да Приштина није. Чула сам такође, и то ми је важно јер ме је изненадило, колико мисле да никада ситуација није била озбиљнија и на ивици сукоба. Питали су ме шта може да се уради - ја сам рекла - дијалог, навела је премијерка.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести