Брнабић: Озбиљан инцидент, стати на пут позивима на линч

НИШ: Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је као озбиљан инцидент данашњи долазак представника Народне странке на челу са Вуком Јеремићем на радно место Александра Вучића у намери, како је рекла, да га линчују, јер сигурно нису дошли са њим да разговарају.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Она је у укључењу за ТВ Прва рекла да се најпре насмејала на "циркус" који изводи тај део опизиције, а када се остави шала по страни, каже да је то био озбиљан инцидент, позив на линч који су данас дошли да спроведу представници Народне странке и ствар којој се некако мора стати на пут.

Она је оценила да један део опозиције груписан око Јеремића и Драгана Ђиласа и њихових политичких истомишљеника константно показује огромну агресивност, обећава реваншизам, прети људима на најприземније и најстрашније начине, вређају и обећавају да ће практично линчовити све заједно са грађанима који подржавају СНС и Вучића.

"Онда се данас десила невероватна ствар, а то је да је Јеремић са својим пајтосима дошао испред Председништва, на радно место председника Републике, да га линчује, то су и најавили. Дошли су ваљда физички да се са њим обрачунају", каже Брнабић.

Навела је да је и сам Јеремић признао да је Вучић њима рекао да је сишао сам, да нема обезбеђење, да га туку и да се обрачунају са њим, али само да не прете осталим грађанима и члановима странке.

Брнабић каже да је Јеремић рекао да са Вучићем неће да разговара ни о чему, па чак ни о изборним условима.

"Они желе да причају са европским представницима о изборним условима, не желе са председником Србије. Нису отишли данас тамо да разговарају", рекла је Брнабић.

Сигурна је, каже, да ће њима Вучић дати адекватан одговор и то већ сутра.

"Тај одговор ће бити онакав какав најбоље зна да да, а то је отварање нових радних места и фабрике у Рудној глави, доделом стипендија најталентованијим младим људима, отварањем атлетских стадиона", навела је премијерка.

Верује и да ће грађани дати свој одговор оваквој политици бахатости, агресивности, мржње, реваншизма претњи и увреда тог дела опозиције за коју каже да, осим тога, нема план и програм.

Брнабић је рекла да је од данас у тродневној посети Нишавском округу, а да ју је вест о дешавањима у Председништву Србије затекла на путу ка општини Ражањ.

Премијерка се поводом данашњег доласка у зграду Председништва руководства Народне странке, на челу са лидером Вуком Јеремићем, раније огласила и на свом твитер налогу.

"Ови су победили и Маринику", објавила је на твитеру председница Владе Србије алудирајући на потпредседницу Странке слободе и правде Маринику Тепић.

Како је раније саопштено, тамо су се још појавили Мирослав Алексић, Борислав Новаковић и Владимир Гајић, након што их је, како тврде, председник Александар Вучић јуче "јавно позвао на тучу".

"А да га погледају у очи, морали су да изведу својеврсну ''Cirque du Soleil'' тачку: стао Влада, па Бора на Владу, Мики на Бору, Вук на Микија, и тако стиже очи у очи са Председником. Ок, линчоваћемо те неки други пут", прокоментарисала је Брнабић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести