Брнабић: Оживљавање фабрике стакла стратешки важно за СРБ

ПАРАЋИН: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да држава неће одустати од тражења стратешког партнера за фабрику стакла "Параћин" и истакла да је то један од главних приоритета Владе Србије када је реч о тој општини.
ana brnabic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Брнабић је као приоритетни пројекат у Параћину издвојила и реконструкцију Основне школе “Радоје Домановић”, наводећи да је вредност те инвестиције 250 милиона динара.

“Мој кабинет, уз помоћ и подршку председника Република, бави се српском фабриком стакла ''Параћин'', од које нећемо одустати, јер је то стратешки важна инвестиција за целу Србију”, рекла је Брнабић у Параћину где је са министром грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировицем и министарком државен управе и локалне самоуправе Маријом Обрадовић посетила Индустријску зону и основну школу.

Брнабићева је казала да је фабрика стакла у стечају, а да ће, ако се оживи, Србија бити извозник стаклене амбалаже за читав регион.

“У овом тренутку имамо разговоре са одређеним инвеститорима, позвали смо инвеститоре из целог света да дођу да погледају финансијске и друге извештаје и потенцијале фабрике стакла, за које мислимо да су огромни”, навела је Брнабићева.

Она је казала да је са руководством општине разговарала о потпуном комуналном опремању и сређивању индустријске зоне у Параћину.

“Настављамо да се боримо за инвеститоре на подручју општине Параћин и очекукемо да се, из подстицаја која смо раније дали за два инвеститора, међу којима је и Ремастер, запосли још око 200 људи”, навела је премијерка.

Нагласила је да је приоритет у Параћину и реконструкција Основна школе “Радоје Домановић” и најавила да ће у наредна два месеца бити расписан тендер за извођача радова.

Како је рекла, са руководством општине разговарала је и о додатним пројектима који су били планирани у оквиру буџета Канцеларије за управљање јавним улагањима као што су Општа болница, водоводна и канализациона мрежа.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести