Брнабић: Прибој за пример другима у екологији (фото)

ПРИБОЈ: Прибој је прва локална самоуправа у Србији која ће комплетно прећи са централним грејањем на биомасу, што је јако значајно за заштиту животне средине и њихов пример треба да следе и остали градови, изјавила је председница Владе Ана Брнабић током посете том граду.
ФоНет/Кабинет премијерке/Слободан Миљевић/Ана Брнабић у Прибоју
Фото: ФоНет/Кабинет премијерке/Слободан Миљевић/Ана Брнабић у Прибоју

Премијерка је, наиме, данас обишла Слободну зону Прибој, која запошљава 500 радника и посетила две фирме које послују у оквиру зоне, као и нови погон у изградњи ван зоне једне немачке фирме која ће ове године запослити 400 нових радника.

"Прибој је после гашења ФАП-а био у једној од тежих ситуација у земљи, јер је Прибој био једнако ФАП. Захваљујући визији Александра Вучића који је 2016. оформио радни тим за Прибој, који је извршио диверзификацију привреде, довео инвеститоре и удахнуо нови живот привреди и Прибоју", казала је Брнабић.

Она је данас обишла и Регионални иновациони стартап центар у изградњи и реконструисану Средњу машинско-електротехничку школу која је са осталим школама повезана на топлану на биомасу.

Фото: ФоНет/Кабинет премијерке/Слободан Миљевић/Ана Брнабић у Прибоју

"У Прибоју смо успели да дамо и сигнал младима да је другачија будућност могућа", рекла је Брнабић и нагласила да су у Прибоју чак четири школе повезане на брз бежични интернет у оквиру пројекта Повезане школе.

Премијерка је похвалила и успех прибојских средњошколаца који ће Србију оредстављати на Европском такмичењу у роботици 14. марта у Словенији заједно са ђацима из Пријепоља.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић захвалио је Влади Србије на подршци и помоћи и истакао да ова локална самоуправа пуно улаже у школство, јер знањем хоће да победе и врате Прибој на место где треба да буде.

Фото: ФоНет/Кабинет премијерке/Слободан Миљевић/Премијерка Србије Ана Брнабић посетила је реконструисану Машинско-елетротехниеку школу у Прибоју

"Желимо да младима пружимо квалитетно образовање. Дуално образовање је присутно и у високом школству. Отворен је и Тренинг центар у Слободној зони где се школује дефицитаран кадар за потребе индустрије. Све радимо да сачувамо људе и створимо услове за школовање и посао, али и повратак оних који су отишли", навео је Рвовић.

Народни посланик Крсто Јањушевић рекао је да Прибој има перспективу захваљујући помоћи Владе и најавио је да су у току и преговори са једним од најбољих привредника Западне Србије о новој инвестицији у Прибоју.

"Биће то још једна важна инвестиција која ће допринети развоју Прибоја и најмлађе а најбрже растуће Индустријске зоне у Србији у којој већ послује осам фирми које запошљавају 500 радника", казао је Јањушевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести