Брнабић с немачком министарком о сарадњи Војводине и Хесена

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић разговарала је с министарком за европске и савезне послове немачке покрајине Хесен Луцијом Путрих о даљем унапређењу односа и кроз јачање покрајинске сарадње између АП Војводине и Хесена.
brnabic putrih
Фото: Tanjug

Премијерка је упознала саговорницу с напретком процеса реформи које Србија спроводи на путу ка чланству у ЕУ, нарочито у области владавине права и борби против корупције. Она је додала да је за Србију Немачка један од најважнијих партнера и на политичком и на економском плану и оценила да се овим видом проширења сарадње ради на даљем јачању односа две земље. 

Говорећи о застоју у преговорима Београда и Приштине, Брнабић је истакла да је Србија спремна да настави дијалог чим буду укинуте таксе на увоз робе из Србије и БиХ и оценила да су такви једнострани потези Приштине неприхватљиви и да угрожавају процес нормализације односа и утичу негативно на стабилност целог региона.

Министарка Путрих је изразила подршку Србији на путу ка чланству у Европској унији и додала да је важно да и Европска унија отвореније показује интерес за чланство Србије.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести