Брнабић са Негре: Одлична сарадња Србије и ЕИБ

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету директорку Регионалног представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Дубравку Негре и поручила да је у протекле четири године много важних пројеката у Србији реализовано захваљујући доброј сарадњи са ЕИБ, али и личном ангажовању директорке Негре.
brnabic
Фото: Танјуг (видео)

Значајни помаци су учињени у бројним областима, рекла је Брнабић а као најзначајније навела у сфери образовања, здравства, науке и транспортне инфраструктуре.

Уз захвалност Негре за одличну сарадњу, председница владе посебно је истакла изградњу научно-технолошких паркова у Нишу и Новом Саду као и пројекат повезане школе.

Директорка Негре је нагласила да је за ЕИБ веома важно то што су у Србији препознати као поуздани партнери за кључне стратешке пројекте и посебно издвојила инвестирање у здравствени систем Србије, што је омогућило да буде реконструисано преко двадесет регионалних болница и Клинички центар Ниш.

Негре је захвалила премијерки Брнабић на подршци и указаном поверењу, изразивши наду да ће добра сарадња бити настављена и у будућности, наводи се у саопштењу Владе Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести