Брнабић: Србија је уз Италију, као пријатељ и партнер

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је амбасадору Италије у Србији Карлу Ло Кашу, званичницима и италијанском народу Дан Републике Италије, који ова земља данас обележава, и поручила да је и у најтежој кризи која је задесила свет у новијој историји, Србија, као пријатељ и стратешки партнер, уз Италију и италијански народ.
brnabic
Фото: Танјуг (Видео)

Председница владе додала је, да је пред нама важан задатак - да заједничким снагама и солидарношћу пребродимо кризу изазвану пандемијом, како бисмо приступили опоравку наших економија.

Италијански амбасадор захвалио је на хуманитарној помоћи у виду заштитне опреме коју је Србија послала Италији, истичући да је то потврда солидарности и пријатељства наших земаља, преноси влада Србије у саопштењу.

Он је истакао да је епидемиолошка ситуација у Србији задовољавајућа, захваљујући рационалним мерама које је спроводила Влада Србије, а које су омогућиле да се живот полако враћа у нормалне токове.

Говорећи о опоравку економије у наредном периоду, амбасадор је изразио уверење да ће ускоро бити настављене и италијанске инвестиције у Србији, као подстицај опоравка економије након кризе.

Брнабић је захвалила италијанском амбасадору на континуираној подршци те земље европским интеграцијама Србије, и указала на значај наставка дијалога и билатералних посета званичника наших земаља.

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести