Брнабић: Традиционално блиске везе српског и јерменског народа

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић разговарала је с председником парламента Јерменије Араратом Мирзојаном и захвалила тој земљи на чврстом и доследном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.
b
Фото: Tanjug (video)

Брнабић је изразила задовољство због посете јерменског званичника и нагласила да она представља потврду узајамне тежње за учвршћивањем и унапређењем међудржавних веза, а у складу с традиционално блиским везама два народа.

Као доказ чврсте опредељености за јачање односа, Брнабић је истакла и скори почетак рада Амбасаде Србије у Јеревану, као и реципрочно укидање виза за грађане Србије и Јерменије, саопштила је Влада Србије.

Председник парламента Јерменије Мирзојан је истакао да су односи две земље пријатељски и добри и да је важно да се даље развијају кроз ширење свеукупне сарадње и размену посета на високом и највишем нивоу.

Брнабић и Мизорјан су разговарали о унапређењу и даљем развоју билатералне сарадње, а сагласили су се да потенцијал економске сарадње није довољно искоришћен, као и да има простора за интензивирање сарадње у области образовања, ИТ сектора и пољопривреде.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести