Брнабић: Ускоро одлука СНС о председничком кандидату

БЕОГРАД: Одлука о председничком кандидату СНС-а биће донета на наредном састанку Председништва и седници Главног одобра странке, а није тајна да чланови СНС-а као кандидата желе да виде Александра Вучића, изјавила је данас потпредседница СНС Ана Брнабић.
1
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Брнабић је истакла да је најбоља одлука за Србију да председнички кандидат буде Александар Вучић.

"То је једина опција која гарантује да ће Србија наставити да се развија овом брзином као и до сада, а можда и брже", рекла је Брнабић одговарајући на питање новинара након седнице Председништва и Главног одбора СНС.

Она је навела да је Вучић, као премијер, спречио да земља оде у банкротство тако што је спровео фисклану консолидацију, подсећајући да је у то време незапосленост била виша од 25 одсто, а незапосленост младих виша од 51 проценат.

"Нисмо имали од чега да кренемо, он је почео да гради кућу из темеља, тако да верујем да све оно што радимо, ако добијемо поверење грађана, да ће брже ићи, да ће бити још бољи резултати у следећем мандату", рекла је Брнабић.

Истакла је да Александар Вучић још увек размишља о томе.

 Биће актуелних министара на изборној листи СНС
 

 Брнабић је изјавила да ће она, као и неки од министара у актуелној влади, бити на изборној листи СНС, додавши да странка наступа као тим.

"Идемо с визијом Србије коју има председник Александар Вучић и СНС. Имамо тим, нико ово не може да уради сам. Имамо много јавних личности најбољих у својим професијама. Идемо с јасним планом и програмом за будућност и важно је да људи који су остварени као професионалци хоће да изађу на црту", рекла је Брнабић у изјави новинарима после седнице Главног одбора СНС.

Потпредседница СНС и председница владе рекла је да ће и она бити на листи, "иза 13., 14. места".

На питање новинара да ли ће доћи до испитивања или одузимања имовине политичара бивше власти, Брнабић је одговорила: "За разлику од оних који позивају на реваншизам, обећавају хапшења и привођења, ми верујемо у институције и владавину права".

"Да хапсимо, судимо и пресуђујемо сами некоме, нећемо, јер то није Србија у коју верујем а да ли се надам да ће они који су крали, обогатили се и постали мултимилионери злоупотребом функција, да ће одговарати, да, надам се", истакла је потпредседница СНС.

Она је као један од најважнијих резултата власти истакла "добијено поверење грађана за промену устава у области правосуђа да би коначно имали потпуно независно судство и самостално тузилаштво, да сви буду једнаки без обзира на функцију и страначку припадност".

Само у СНС постоји дебата

Брнабић је изјавила  данас да је СНС једина странка у којој постоји дебата и у којој људи слободно могу да имају другачије мишљење, да га кажу и да за то не трпе последице.

Брнабић је на новинарско питање да ли Вучић уопште има алтернативу у СНС или се он бира по аутоматизму за носиоца свих изборних листа, одговорила да је и данас, на састанку Председништва странке и седници Главног одбора, било људи који су мислили да неко други треба да буде носиоц изборне листе, али је одбила да каже који су то људи и кога су предлагали.

"Ја о тим дебатама нећу говорити јавно. Видели сте да је и за референдум било наших чланова који су гласали против, иако је СНС позвао своје гласаче да гласају за уставне промене. Оставили смо то иза себе и сада идемо даље у кампању", поручила је Брнабић.

Она је истакла да су сви у странци радили много, али да сматра да је Александар Вучић најзаслужнији за то како изгледа Србија данас.

"Он је имао најјаснију визију и највише је веровао од свих нас да Србија то може", рекла је Брнабићева.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести