Брнабић: Увек смо спремни за реконструкцију владе

БЕОГРАД: Увек смо спремни за реконструкцију владе, и то није табу тема у кабинету коју водим, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић и додала да ће од министара тражити да у последњих шест месеци мандата додатно убрзају и заврше започете пројекте и почну нове, који су планирани.
brnabich_prisstina
Фото: Танјуг (Видео)

Брнабић је рекла да не бежи од теме реконструкције владе, која је, каже, увек отворена и да од тог питања није бежао ни председник Александар Вучић, док је био на месту премијера.

"Увек смо спремни за реконструкцију, ко не ради најбоље што може, ко се уморио, ко је успорио...", рекла је Брнабић новинарима.

"Како улазимо у последњих шест месеци ове владе, желим да поручим да ћу отворити четворе очи, како радимо као влада", рекла је премијерка.

Она је додала да је тема реконструкције била "замрзнута" половином прошле године, због ситуације на Косову и Метохији, када су односи у јужној српској покрајини постали тежи него обично.


Имам намеру да се учланим у СНС

Ана Брнабић изјавила је данас да има намеру да се учлани у Српску напредну странку, из, како је рекла, много разлога.

"Имам намеру да се учланим у СНС, из много разлога, које ћу објаснити када то урадим", рекла је Брнабић новинарима одговарајући на питање да ли ће се учланити у СНС.

Пре неколико дана, поједини медији су пренели да ће се Брнабић 21. октобра, на 11. годишњицу СНС, учланити у ту партију.


"Србија у том тренутку није смела да има било какву другу нестабилност", подвукла је Бранбић.

Навела је да је и пре него што је ушла у политику, док је још била у приватном сектору, имала прилику да види да су претходне владе у последњих шест месеци мандата успоравале, да министри не раде довољно, да се сви окрену кампањи и чекају да ли ће остати на истим позицијама.

"Моја влада ће да се убрза у последњих шест месеци да се заврше пројекти. До последњег дана сви морају да дају све од себе. Кампања се води после радног времена, у радно време сви морају да дају 100 одсто", рекла је Брнабић.

Грађани, како је рекла, не смеју да чекају због избора.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести