Чабради: Да се питају грађани, не политичари

ВАЉЕВО: Председништво Зелене странке одржало је седницу у Ваљеву, где је претходно формиран нови одбор и донет је закључак да се Србија налази у деликатној политичкој ситуацији у којој се већина политичких субјеката бори за голу власт, стављајући интерес грађана, као главних носилаца демократије, у други план.
cabradi goran
Фото: Youtube Printscreen

"Зелена странка је једна од ретких политичких организација које се доследно залажу за Србију у којој носиоци друштвених иницијатива и прогреса неће бити политичари и странке, него грађани. Србију у којој се одлуке неће доносити у зависности од личних пројекција, већ искључиво у интересу свих становника Србије", рекао је председник Зелене странке Горан Чабради.

Зелена странка се залаже, како је рекао, за стварање амбијента у ком ће институције функционисати у складу с прописаним правним нормама и обезбеђивање услова за развој демократских и привредних процеса који ће обезбедити стабилан економски раст уз поштовање свих процедура које гарантују заштиту животне средине.

Председништво је анализирало и рад свих страначких тела и донет је закључак да је постигнут велики напредак у остваривању организационих и политичких циљева везаних за одбрану демократских вредности и права грађана на здраву животну средину.

Посебан акценат био је на анализи рада савета Зелене странке, у оквиру чега је за координатора рада савета странке изабран Мато Зубац, председник Савета за науку и развој.

На председништву је истакнуто да још више треба појачати активности на обезбеђивању друштвене подршке за измену Устава како би право грађана на здраву пијаћу воду било заштићено највишим правним актом Србије, као и активности на заштити шума од непланске и прекомерне сече, и спречавање даље градње мини хидроелектрана на териториј Србије, рушењу свих досад изграђених МХЕ и забрани узгоја ГМО култура.

"Зелена странка ће наставити правну борбу за забрану градње непотребних МХЕ, јер оне, осим што уништавају природу и обезбеђују богаћење малог броја повлашћених појединаца, ни мало не доприносе јачању енергетских потенцијала Србије. Али то је само једна борба. Пред нама је још много битака за бољу Србију. И морамо их водити и добијати једну по једну", закључено је на седници Председништва.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести