Чанак: Кад нисмо поступили по Уставу у питању КиМ, признајмо реалност

БЕОГРАД: Председник ЛСВ Ненад Чанак изјавио је, поводом питања Косова и Метохије, да је он једини, на седници Скупштине Србије поводом једностраног проглашења независности Косова,тада изашао са Уставом и рекао да у том акту пише шта треба урадити, те да ако тада није повучен уставни потез о одбрани државе, онда сада треба признати реалност.
Lider LSV-a Nenad Čanak Foto: FoNet
Фото: Лидер ЛСВ-а Ненад Чанак Фото: ФоНет

Како каже, тада је рекао да пошто имамо оружану побуну на делу територије која је прогласила независност, треба да се ухапсе Тачи и сви остали. 

Чанак је додао да су се сви "бусали у патриотске груди", а нико није био спреман да повуче једини Уставом прописан потез. 

"Ако нисте спремни да браните своју државу, онда немојте да се чудите шта ће онда бити. Рекао сам, ако нећете да поступите по Уставу, онда признајте реалност, а то је да је Косово на сабљу и договор између великих сила постало део Србије, Косово је бомбама и вољом великих сила престало да буде део Србије", рекао је Чанак у емисији "Хит твит", а саопштено је из ЛСВ-а. 

Он је навео да се не даје Косово никоме, већ није успело да се одбрани због, како каже, погрешне "злочиначке политике национал-социјалистичког режима Слободана Милошевића". 

"И потпуно накарадног проруског става да Косово треба да буде и остане жаришна, неуралгична тачка на Балкану, о којој стално треба производити нове и нове тензије, да би се Русија, која се показивала као ватрогасац који гаси пожаре тамо где их сама прави", рекао је Чанак.

Говорећи о предлогу председника општине Чајетина Милана Стаматовића, који је такође био гост емисије, да се Косово привремено уступи Русији, Чанак је рекао да Стаматовић ради супротно интересима српског народа, јер жели да део Србије да другој држави.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести