Чанак: ЛСВ неће гласати за Брнабић, опет нема Војводине

БЕОГРАД: Председник ЛСВ Ненад Чанак каже да та партија неће гласати за Ану Брнабић, јер она у свом експозеу није поменула Војводину.
Nenad Canak/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

"Пошто сам саслушао експозе Ане Брнабић потпуно је јасно да нема заокрета у односу на прошлу и претпрошлу владу, јер опет ниједном речју није поменута Војводина. Ово је трећи пут да Војводина није поменута у екзпозеу кандидата за председника владе", рекао је Чабак новинарима у скупштини.

Он је изразио бојазан да ће се централистичким приступом мандатарке, што се, каже, видело у њеном досадашњем деловању кроз укидање школа са мањим бројем ђака, доћи до тога да се комплетно становништво слије у неколико већих центара и да ће највећи део земље остати празан.

"Уз све то, а све под изговором уштеда, такав приступ је нешто што нас уверава да не можемо подржати њен избор за председницу владе и да она за ЛСВ у том смислу није прихватљива", рекао је Чанак.

ЛСВ ће, додао је, подржати идеју да се донесе законско решење којим ће се онемогућити продаја земље странцима, а што је мандатарка поменула у данашњем експозеу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести