Чанак: Шешељ ми је претио, а обезбеђење напало 

БЕОГРАД: Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ), Ненад Чанак, каже да му је Војислав Шешељ претио да ће му нанети физичке повреде уколико дође у Скупштину Србије, а телохранитељ лидера радикала га напао.
nenad canak tanjug
Фото: Tanjug

Чанак је новинарима у парламенту рекао да се то догодило јутрос на Телевизији Хепи где је гостовао, а где га је потом, каже, дочекао Шешељ са телохранитељима и почео да га вређа најгрубљим увредама и претњама.

"Пошто сам му бираним речима узвратио, напао ме је његов телохранитељ што је спречио колега (Муамер) Зукорлић, који се налазио ту присутан, и помогао ми да изађем из те телевизије", тврди Чанак.

Како је испричао, да је Шешељ, за којег је рекао да је "осуђени ратни злочинац и зликовац Шешељ др Војислав који је стицајем несрећим околности посланик у парламенту", поново почео да довлачи батинаше да плаше људе и да прете.

"Мене су, ето, физички напали. Захтевам од МУП-а да приведе његово такозвано обезбеђење, да се починиоци идентикифују, а Шешељ др Војислав да буде изложен примени закона којим му се одузима мандат посланика да би могао да одговара за увреде и претње упућене не само мени него и низу других колега", рекао је Чанак.

Он је поручио да ће уколико МУП и други правосудни органи то не ураде "бити принуђени да се бранимо као што смо то чинили 90-тих што никоме није у интересу".

"Или ће држава радити свој посао, или ћемо ми морати да радимо посао уместо ње", рекао је Чанак.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести