Чанак: Србији не треба "клечање пред Путином",већ алтернатива

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине поручила је данас, уочи посете председника Русије Владимира Путина, да "Србији не треба клечање пред Путином, већ проевропска алтернатива.
nenad canak tanjug
Фото: Tanjug

Председник ЛСВ Ненад Чанак оцењује и да нико осим њих, ни власт, ни опозиција, не сме да пита руског председника зашто није реализован гасовод "Јужни ток", услед чега је, како наводи према саопштењу, Србија претрпела огромну мантеријану штету.

Чанак додаје и да нико не пита због чега Москва опструира, према његовим речима, решавање питања КиМ. 

Зашто руско државно предузеће "Гаспром" у Србији плаћа најнижу рудну ренту у Европи и због чега руска држава подржава екстремну десницу и осуђене ратне злочинце, попут Војислава Шешеља, такође пита Чанак.

"ЛСВ има одговоре на сва наведена питања и очито је једина у стању да их јавно постави и баш због тога не пристаје да се мера патриотизма мери оданошћу страној држави, па макар то била и Русија", наводи лидер ЛСВ Ненад Чанак и додаје да се ипак од "националистичке и централистичке" власти и опозиције и не очекује да то разумеју. 

Чанак сматра да се ширењем национализма и подилажењем, па чак и служењем, интересима Русије ради против интереса Србије и њених грађана. 

Србији је потребна проевропска алтернатива, а то је, каже Чанак, управо ЛСВ.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести