Чедомир Јовановић почасни Сарајлија

САРАЈЕВО: Повеља Кантона Сарајево, којом се проглашавају почасни грађани, дедељена је вечерас председнику Либерално демократске партије Чедомиру Јовановићу, а уместо њега на свечаној седници кантоналне Скупштине примо ју је члан Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић, који је добио исто признање.
Cedomir Jovanovic/Fonet
Фото: FoNet

Свечаност је одржана у оквиру традиционалне манифестације "Дани Кантона Сарајево", која се сваке годне организује од 2. до 9. маја.

“Повеља Кантона Сарајево додељена је Чедомиру Јовановићу због изузетних заслуга у ширењу истине о дешавањима у нашој земљи и за допринос развијању међународних односа на начелима солидарности, демократичности и толеранције међу људима различитих нација, вера и култура”, наводи се у образложењу.

Спречен да лично преузме награду, Јовановић је послао поруку у којој изражава жаљење што није у прилици да буде са драгим Сарајевом, поштованим пријатељима и пре свега драгим људима, у дану који је на толико начина посебан за њега, саопштено је из Скупштине КС.

Јовановић је поручио да је одувек знао све патње Сарајева, који је “увек био тако диван и отворен град”.

Управо зато је, како је рекао, ”увек је сметао онима без духа, који због мржње и зла у себи нису могли поднети ту љубав које Сарајево даје несебично, чак и ономе ко први пут у њега крочи”.

“Дивим се вашој толеранцији, постојању, спремности да опростите, будете племенити, а у исто време поносни и непоколебљиви. Можда смо се баш због тих особина Сарајево и ја увек савршено разумели и осећали патње када их је мало ко други око нас могао разумети”, поручио је Јовановић, преноси Кликс.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести