ЦеСИД: Од 10 до 13 сати уочено неколко врста неправилности

БЕОГРАД: Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) саопштио је да је на основу информација добијених од посматрача, у периоду од 10 до 13 часова, уочено неколико врста неправилности на бирачким местима у Србији.
s
Фото: .FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Како је објављено на Фејсбук профилу ЦеСИД-а, забележено је убацивање листића у погрешне кутије на 40 бирачких места, као и породично гласање на 16 бирачких места.

Такође, уочене су разне процедуралне грешке (ненаношење спреја, непроверавање идентификационих докумената, непоштовање редоследа радњи…) на шест бирачких места.

Цесид наводи и да је била угрожена тајност гласања (фотографисање листића и процеса гласања) на 11 бирачких места, као и спречавање бирача да гласа грешком бирачког одбора, на једном бирачком месту.

ЦеСИД је саопштио и да је примећена, како кажу, паралелна евиденција бирача, на неким биорачким местима у Новом Саду (БМ 11), Ковину (БМ 22), Земуну (БМ 38), Старој Пазови (БМ 14) и Апатину (БМ 28).

На неколико бирачких места, посматрачи су приметили и мање инциденте, вербалне сукобе и краће прекиде гласања, наводи Цесид.

Бирачка места се затварају у 20 часова.

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести