ЦГ: Саслушан владика Кирило, верници се окупили испред ЦБ

ПОДГОРИЦА: Епископ буеносајрески и јужно-централноамерички Кирило, саслушан је у среду увече у Центру безбедности Подгорица због литургије коју је служио у недељу 8. новембра, на Митровдан, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.
podgorica tanjug
Фото: Tanjug

Како се наводи у саопштењу Митрополије црногорско приморске, владика Кирило је у подгорички Центар безбедности дошао у пратњи адвоката Божа Милоњића после позива надлежних органа да да изјаву у вези с овим догађајем.

Из Митрополије наводе да се испред Центра безбедности окупила група грађана у знак подршке епископу Кирилу, али и протеста због "наставка прогона архијереја и свештеника наше Цркве".

Претходно је, 8. новембра, истим поводом у подгоричком Центру безбедности по налогу тужиоца саслушаван и свештеник Далибор Милаковић, наводи Митрополија.

Црква стално позива на поштовање мера, рекао је Бојовић по изласку из ЦБ, а преносе Вијести.

Он је додао да се нада да ће Црна Гора поћи путем демократије и поштовати права свих грађана без обзира на националне и партијске карактеристике као што се, како је навео, чини последњих година.

У Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици на празник Светог Димитрија Солунског служена је литургија са седмодневним поменом преминулом митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, подсећа се у саопштењу Митрополије.

Свештенство, монаштво, верни народ са својим архијерејима од почетка пандемије коронавируса у Црној Гори, налазе се под селективним прогоном одлазеће власти, наводе у Митрополији.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести