Читаку: Људска глупост је дефинитивно бесконачна

ПРИШТИНА: Потпредседница опозиционе Демократске партије Косова (ДПК) Вљора Читаку упутила је оштру поруку саветнику премијера привремених приштинских институција Хисамедину Ферају, који је покушао да оправда чињеницу да током обраћања шефа НАТО Јенса Столтенберга и Аљбина Куртија у седишту НАТО није било заставе тзв. Косова.
vljora citaku
Фото: Tanjug, ilustracija

Цитирајућу једну мудрост, Читаку је поручила да "свемир можда има крај, али да је људска глупост дефинитивно бесконачна".

Ферај је, наиме, тврдио да иза Куртија у седишту НАТО није било заставе тзв. Косова јер је, како је написао, Столтенберг на тај начин послао поруку да су, како је навео, "он и Курти уједињени", док застава Србије уз НАТО заставу на конференцији за новинаре је порука првог човека Алијансе да су "они подељени".

„Наводно, неки ''упућени'' читају натписе: иза Аљбина застава НАТО-а, иза Вучића застава Србије. Столтенберг и Курти са заједничком заставом, Вучићи сам са заставом. Курти- Столтенберг: уједињени смо! Вучић: подељени смо!", написао је Ферај, пренео је приштински портал Репортери.

Иначе, то, према писању дела приштинских медија, није било једино понижење за Куртија у Бриселу, па је тако он на званичној интернет страници Европске комисије најављен као "лидер опозиције", уз Косово са фуснотом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести