Чланство З. Балкана у ЕУ када се испуне критеријуми

БЕОГРАД: Желимо да све земље западног Балкана постану чланице Европске уније, чим испуне критеријуме, у чијем фокусу су владавина права, индивидуалне слободе и заштита људских права, изјавио је данас у Београду немачки амбасадор Томас Шиб.
Танјуг Драган Кујунџић/Жан-Луј Фалкони и Томас Шиб
Фото: Танјуг Драган Кујунџић/Жан-Луј Фалкони и Томас Шиб

Србија и западни Балкан су историјски, културно и економски чврсто повезани са ЕУ, рекао је Шиб у амбасади Француске, где је обележена 57. годишњица француско - немачког Јелисејског споразума и прва годишњица потписивања Ахенског споразума између те две земље.

Немачка и Француска ће Србији бити искрени партнери на путу ка чланству у ЕУ, пружајући јој сву подршку, изјавио је Шиб, уз поздрав: "Живела Француска, живела Немачка, живела ЕУ, живела Србија".

Француски амбасадор у Београду Жан Луј Фалкони је рекао да се Париз и Берлин ангажују на пријему Србије и других земаља западног Балкана у ЕУ.

„То је наш заједнички циљ. Србија има своје место у ЕУ, али то захтева рад на реформама - овде и у Унији, како би се европска породица поново ујединила”, изјавио је Фалкони.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести