Црногорски МУП забранио литургију на Ивановим коритима

ПОДГОРИЦА: Црногорска Управа полиције и ове године је забранила свештенству Митрополије црногорско-приморске (МЦП) и верницима да на Преображење у цркви посвећеној овом празнику на Ивановим коритима подно Ловћена служе литургију поводом славе тог храма, наводи се на сајту Митрополије, а преноси портал Вијести.
1
Фото: Tanjug

"Јаке полицијске снаге које су биле распоређене око Цркве Преображења на Ивановим коритима онемогућиле су свештенству Митрополије црногорско-приморске, протојереју-ставрофору Гојку Перовићу, протојереју-ставрофору Обрену Јовановићу и ђакону Душану Биговићу, као и Рајку Радусиновићу, председнику Црквене општине Цетиње да уђу у тај храм", наводи се на сајту МЦП. 

Како се наводи у саопштењу, полиција је поступала по решењу Министарства унутрашњих послова које је забранило одржавање службе, иако је Митрополија црногорско-приморска уредно пријавила њено одржавање и правни тим Митрополије на ово решење је уложио жалбу Управном суду, на коју, како су казали, нису добили одговор. 

Из Митрополије кажу да је незапамћено да се данас у савременој Црној Гори забрањују богослужења и то у храму који је својина Митрополије црногорско-приморске. 

"Овакво поступање и забране Светих служби Божјих нису карактеристика савремених друштава", сматрају у Митрополији.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести