Црногорски покрет поднео пријаву против МПЦ и Георгиева

ПОДГОРИЦА: Црногорски покрет (ЦП) поднео је  кривичну пријаву Врховном државном тужилаштву против Митрополије црногорско-приморске и певача Владе Георгиева због, како се наводи, кривичних дела против уставног уређења и безбедности Црне Горе, пренела је данас агенција МИНА.
herceg novi
Фото: pixabay.com

Наводи се да су се на концерту у Херцег Новом иступима говорника, подржаних организованим клерофашистичким дивљањем масе хулигана, вређали Црногорци и Црна Гора и призивала окупација земље.

"Изводиле су се песме 'Тамо далеко' и 'Црна Гора и Србија то је једна фамилија', које су особеном интерпретацијом Георгиева, мењањем одређених речи, сугерисале да су делови Црне Горе Србија и да је Црна Гора подређена Србији", каже се у саопштењу.

Оцењује се да су накнадни покушаји да се релативизује одговроност само покушај да се прикрије јасна намера о провокацији и намера изазивању националистичке еуфорије.

"Посебно што се у публици налазио већи број туриста из Србије и имајући у виду да се Херцег Нови у Србији представља као 'српски град'", наводе из ЦП.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести