Црта: У Бујановцу највише гласова листи Коалиција Албанаца Долине

БЕОГРАД: На другом поновљеном гласању на парламентарним изборима на бирачком месту 6 у Бујановцу (Велики Трновац) највише гласова освојила је листа Коалиција Албанаца Долине - 598 док је Социјалистичка партија Србије освојила шест, саопштила је Црта.
crta logo, crta.rs
Фото: crta.rs

Следе листе "Албанска демократска алтернатива" са два гласа и листа "Милош Јовановић - Нада за Србију" са једним освојеним гласом. Преосталих 15 изборних листа нису освојиле ниједан глас. Неважећих листића било је 10.

Гласало је укупно 618 од 1.089 бирача са правом гласа односно 56,7 одсто што је мање него на претходно поновљеним гласању када је забележена излазност од 64 одсто.

Црта наводи да је поновљено гласање обележила атмосфера неповерења међу члановима бирачког одбора која је резултирала и повременим вербалним сукобима и краћим прекидом гласања.

Забележене су и поједине неправилности али су оне значајно мањег обима од оних које су примећене на претходном поновљеном гласању 28. априла.

Током дана посматрачи Црте су забележили покушаје кршења процедура од стране појединих бирача који су хтели да гласају више пута, затим да гласају иако се не налазе у бирачком списку али је бирачки одбор успео да их у томе спречи. Бирачки одбор је спречио и један покушај гласања са туђом личном картом.

Забележени су и случајеви да поједини бирачи нису могли да гласају јер су се нечији потписи нашли на њиховим местима у изводу из бирачког списка.

Повремено су на бирачком месту била неовлашћена лица док је током целог дана испред бирачког места било приметно окупљање и задржавање већег броја непознатних лица.

Коалиција Албанаца Долине је уложила примедбу на правилност гласања ван бирачког места.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести