"Да је ДОС бојкотовао изборе 2000, Милошевић би још владао"

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине данас је подсетила на "величанствену победу Демократске опозиције Србије 24. септембра 2000. године".
lsv
Фото: Dnevnik.rs

"На данашњи дан, пре 19 година, на изборима је побеђен режим Слободана Милошевића. Опозиција је учествовала на изборима у крајње недемократским условима. Свакодневно је оптуживана за издају. Опозиција се, ипак, снажно борила и победила. Да није било 24. септембра, не би било ни 5.октобра!", саопштила је ЛСВ и додала:

"Победа 24. септембра отворила је врата модернизацији и демократизацији Србије. То је био завршетак међународне изолације наше земље. Изборни успех опозиције 2000. године показао је да бојкот не сме бити решење, чак и када су изборни услови лоши. Да су се опозиционе странке тада понашале као део опозиције данас, сигурно је да би Слободан Милошевић и Мирјана Марковић владали и даље".

У саопштењу ЛСВ подсећа да "инсистира на фер изборним условима и оснаживању демократске свести свих актера у изборном процесу.

"Баш зато су договори око фер изборних услова веома битни, али се они морају одржавати у институцијама система. Надамо се да је 19 година од победе над Слободаном Милошевићем Србија доминантно демократско друштво, у којем се надмећу политичке опције са различитим идеологијама и политичким идејама", закључено је у саопштењу ЛСВ

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести