Дачић: Беџет Пацоли "масти" преко твитера

БЕОГРАД: Тринаест земаља је до сада повукло признање једнострано проглашене косовске независности, што значи да Приштина више нема већину ни у једној међународној организацији и тај тренд ће се наставити и даље, поручио је данас шеф срске дипломатије Ивица Дачић, који је истовремено разоткрио лажи Беџета Пацолија објављене на твитеру да је позван да посети Алжир.
dacic, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

О томе какавим се све лажима Приштина служи, Дачић каже да најбоље говоре последња два примера.

Наиме, Беџет Пацоли је јуче објавио твит којим је упутио честитку новоизабраном министру спољних послова Алжира Рамтану Ламамри, који је, како су навели, на исти начин одговорио шефу косовске дипломатије, поздравио народ Косова и позвао Пацолија да у наредних неколико недеља посети Алжир.

Међутим, министар Ламамра је боравио данас у Москви, где је на заједничкој конференцији за новинаре са руским колегом Сергејем Ловровим уитан да коментар тог позива Пацолију да посети Алжир.

Шеф алжирске дипломатије је то демантовао, рекавши да је реч о лажи, лажном твитер налогу, те да он никада никоме није упућивао никакве поруке...

"Ово је још један велики шамар свима из Приштине који се служе лажима, ово је још један круцијални доказ који говори о томе да је то једна политичка творевина која је заснована на лажи која је заснована на злочину. Пошто они говоре да су неки наши људи који раде на повлачењу признања да имају сумњиву прошлост…Па о каквој прошлости да говори њихово руководство, руководство Приштине, за које се, многе од њих, спремају ћелије у Хашком трибуналу, а добро знате да су готово сви окрвавили руке за време сепаратистичке и терористичке побуне деведесетих година у Србији", наво је Дачић у писаној изјави достављеној медијима.

Дачић је то саопштио поводом писања данасње приштинске Кохе, да кампању Београда за лобирање против независности Косова предводи, Владимир Цизељ, за којег кажу да је човек "мрачне прошлости", рођен у Словенији, са српским и израелским држављанством, који је био директно укључен у лобирање Београда за повлачење признања независности Косова у случају Суринама, Комора, Лесота и Бурундија, Дачић каже да то не жели да коментарише јер, како каже, не жели да ми будемо као они.

Сведоци смо, истиче Дачић, да се ових дана наставља једна кампања лажи и увреда, која долази из Приштине када је реч о Србији.

"Тако смо и данас могли још једном да прочитамо у неким њиховим медијима о томе да, поред тога што су они свих ових месеци демантовали да су земље повлачиле признање једнострано проглашене независности Косова, и дан данас они говоре о неким лажним протоколима и изјавама тих министара које смо ми наводно корумпирали. Чак, помињу и оружје које смо ми њима давали или продавали", навео је Дачић, који је и први потпредседник владе.

Оно што су они говорили о томе да су неке државе признале Косово, за то постоје врло јасни докази широм света да је ту било речи о класичној корупцији, истиче Дачић и додаје:

" Али не улазим сада у то. Неке од тих земаља, које су имале право гласа на седници Интерпола, гласале су против - они су поменули и Лесото и Бурунди и Суринам, да су наводно лажи да су те земље повукле признање. Те земље су гласале против уласка Косова у Интерполу".

Не жели каже да реагује на ту политику којом они желе да, како истиче, убеде своју јавност и међународну јавност да не верујемо својим очима. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести