Дачић: Без СПС тешко може бити модерне и праведне Србије

БЕОГРАД: Председник Социјалистичке партије Ивица Дачић изјавио је данас да СПС већ три деценије стоји постојано, али да без Србије нема СПС, наводећи и да без социјалиста тешко може да буде модерне и праведне Србије.
1
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

"Никад не кажем живела Социјалистичка партија Србије, јер без Србије нема Социјалистичке партије, а и без СПС тешко ће бити модерне и праведне Србије", рекао је Дачић на прослави 30 година постојања СПС под слоганом "Ми стојимо постојано".

Додао је да је ово изборна година, али да не жели само да прича о томе, јер ако народ до сада није видео "ко брани националне интересе", онда он то не може да им објасни у кампањи.

"Ако овај народ до сада није видео ко колико вреди, ко штити и ко се бори за очување националних интереса, а ко жели да их распрода, тешко ћемо успети да некога убедимо у предизборној кампањи", рекао је лидер социјалиста, који је министар спољних послова.

Дачић је подсетио и на речи председника Србије Александра Вучића да долазе тешка времена и да је потребан заједнички фронт којим ћемо брантии Србију и српске интересе.

"Александар Вучић има нашу пуну подршку у тешким временима у којима су могући ултиматуми да би Србија признала Косово и Метохију", рекао је Дачић и поручио да Вучић треба да зна да га подржава и већина грађана Србије.

Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Подсетио је и да СПС на изборе излазе са коалиционим партнером Јединственом Србијом.

Он је рекао да стуб СПС има две оријентације - патриотску и социјалне правде и једнакости.

"Међу нама нема издајника, никад их није било, нити ће их бити", рекао је Дачић.

Поручио је да је важно да функционери СПС чују шта народ мисли, а они који тако не мисле и којима се не свиђа политика коју води, политика очувања националних интереса, који мисле да смо ми "геноцидан народ, немају шта да траже у СПС и могу да иду".

Рекао је да је веома поносан што су враћена нека традиционална пријатељства из времена Тита и Покрета несврстаних и да је као резултат тога 17 земаља повукло признање.

Он је додао да је једна од тих земаља Антигва и Барбуда, чији је министар Чет Грин говорио на свечаности у Сава центру.

Члановима и симаптизерима странке поручио је да независно од избора буду поносни на традицију и историју социјалистичког покрета, јер припадају огромној породици која мисли добро свом народу и својој држави.

Лопови и издајници никад неће доћи на власт у Србији, рекао је Дачић.

Он каже да гарантује да ни СПС, ни СНС, са којом ће сарадњу наставити након избора, никад неће прихватити ништа противно Србији и српским интересима.

Дачцић је додао да је странка прошла кроз тешка времена кроз која су пролазили и земља и грађани.

Подсетио је и на 5. октобар и на то да су многи мислил да ће СПС нестати, и да је дан касније на састанак ГО дошло само њих 12 који су очували странку.

Функционерима странке је поручио да морају да знају да нису већи од партије, да су ту због СПС која ће остати и после њих.

Свечаност у СЦ почела је интонирањем Химне Боже правде и Интернационале.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести