Дачић: Дијалог, али са свима који имају политичку тежину

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић сматра да би позив за учешће у предстојећем дијалогу о изборним условима требало упутити "свима који имају релевантну политичку тежину" која се, како каже, одређује изборним или резултатима истраживања јавног мнења.
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Подсетио је да је раније био договор да у дијалогу уз посредовање Европског парламента учествују парламентарне и још неколико опозиционих странака које нису биле заступљење у Скупштини Србије.

"Сада имамо ситуацију да неке опозиционе странке нису ушле у парламент, јер нису прешле цензус, док су неке бојкотовале изборе. Зато мислим да позив треба упутити свима који имају одређену релеватну тежину која их квалификује да учествују у дијалогу", казао је Дачић за Радио телевизију Војводине (РТВ).

Како се наводи у саопштењу, Дачић је оценио да проблем настаје јер неке странке опозиције, пре свега оне окупљене око Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, сматрају да дијалог треба да се води само између њих и представника власти.

"Они желе да сведу дијалог на ултиматум који ће властима поставити тих неколико политичара", казао је председник парламента.

Навео је да је "очигледно" да ће бити опозиционих странака које не прихватају посредовање Европског парламента, а са којима би, како каже, било корисно разговарати директно.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести