Дачић: Добродошлица новом амбасадору Мјанмарске уније

БЕОГРАД:  Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић пожелео је добродошлицу и успех у раду новоименованом амбасадору Републике Мјанмарске Уније Турену Тант Зину.
Dačić poželeo je dobrodošlicu Turenu Tant Zinu Foto: Tanjug/video
Фото: Дачић пожелео је добродошлицу Турену Тант Зину Фото: Танјуг/видео

Дачић је истакао значај вишедеценијског пријатељства, нагласивши да ће две државе наредне године обележити значајан јубилеј, 70 година од успостављања дипломатских односа.Потврдио је да Србију и Мјанмар традиционално повезује узајамно пријатељство, поштовање и разумевање, посебно по питању поштовања међународног права.

Шеф српске дипломатије је изразио захвалност на принципијелном и чврстом ставу Републике Мјанмарске Уније суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије и изразио наду да ће мјанмарска подршка у међународним форумима остати непромењена.

Дачић је нагласио да постоји простор за даље унапређење економске сарадње, на чему ће две стране заједнички радити у будућности.Амбасадор Турен Тан Зин захвалио је Дачићу на добродошлици и његовом личном доприносу унапређењу билатералних односа између Србије и Мјанмара, поготово у светлу његове посете Мјанмару у јануару 2019. године.

Још једном је потврдио чврст став Мјанмара по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова, који ће и убудуће остати непромењен.Исказана је обострана спремност за даље унапређење билатералних односа и сарадње у свим областима од заједничког интереса за Србију и Мјанмар.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести