Дачић: Хисен Бериша износи бруталне лажи, Специјални суд у Хагу да демантује

БЕОГРАД: Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је посланик ПДК и бивши припадник тзв. ОВК Хисен Бериша изнео бруталну лаж да су председник Србије Александар Вучић и он саслушани пред Специјалним судом у Хагу између 26. и 28. јуна и позвао тај суд да демантује ове тврдње.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Дачић је оценио да је реч о специјалном пропагандном рату Приштине против Србије.

"Најновији пример је брутална и бестидна лаж коју је изнео посланик ПДК (Демократска партија Косова) и бивши припадник ОВК Хисен Бериша да смо председник Републике Србије Александар Вучић и ја саслушани пред  Специјалним судом у Хагу у периоду између 26-ог и 28-ог јуна о злочинима у Босни и Херцеговини и на Косову И Метохији. Колико је то велика и бестијална лаж може да посведочи и чињеница да је у том периоду председник Вучић отворио фабрику у Ваљеву и обилазницу око Београда", рекао је Дачић за Танјуг.

Дачић је истакао да председник Вучић није био у Хагу, него је, каже, тог дана 26-ог јуна разговарао телефоном са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном о превазилажењу тешке ситуације на Косову и Метохији изазване, како је рекао, лудилом и терором Аљбина Куртија над српским народом.

"Подсетићу Хисенија да нису  Вучић и Дачић у Хагу, него његов председник Хашим Тачи и десетине других, који су оптужени за ратне злочине над Србима и Албанцима који су били против ОВК", рекао је Дачић.

Он је рекао да захтева од Специјалног суда у Хагу да демантује ту лаж, која, како каже, има за циљ да скрене пажњу са терора над српским народом који Курти спроводи свакодневно, што чак и највећи подржаваоци Приштине више не могу да не виде.

Посланик Демократске партије Косова Хисен Бериша изјавио је за албански Јуроњуз да је председник Србије Александар Вучић саслушан пред  Специјализованим већима у Хагу, а наводно у вези са ратним злочинима у Босни и на Косову.

Бериша је рекао да је уз Вучића саслушан и министар спољних послова Србије Ивица Дачић и да се то десило између 26. до 28. јуна.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести