Дачић и Чепурин о предстојећој посети делегације Србије Москви

БЕОГРАД: Предстојећа посета делегације Србије Москви, коју ће предводити председник Александар Вучић, потврда је обостране опредељености да се настави са заједничким радом на продубљивању укупних билатералних односа, оценили су данас први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин. 
Dačić i Čepurin foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Како је наведено у саопштењу Министарства спољних послова, саговорници су сумирали резултате успешне сарадње две земље у 2017. Оцењено је да је узлазни тренд развоја сарадње у потпуности у складу са пријатељским везама Србије и Русије, додаје се у саопштењу. 

Дачић примио у опроштајну посету амасадора Пакистана 

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Исламске Републике Пакистан у Србији Саједа Адил Гиланија, којем је захвалио на ангажману и доприносу развоју билатералних односа.

Фото: Tanjug

Саговорници су истакли спремност да се билатерални односи Србије и Пакистана интензивирају и унапређују, посебно на економском плану. 

Обострано је истакнута важност интензивирања политичког дијалога на високом и највишем нивоу у наредном периоду имајући у виду да се следеће године обележава 70 година од успостављања дипломатских односа, саопштено је из МСП-а.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести