Дачић и Витале: Србија и НАТО деле интерес очувања мира

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас новоименованог шефа НАТО војне канцеларије за везу у Београду, бригадног генерала Томаза Виталеа.
dacchich_vitale_pok
Фото: Танјуг (Видео)

На састанку је истакнуто да Србија и НАТО деле интерес очувања мира и стабилности у региону, као и опредељење за даље унапређење партнерске сарадње у свим сферама од заједничког интереса, уз пуно поштовање политике војне неутралности Србије, наведено је у саопштењу.

Изражено је обострано задовољство динамиком политичког дијалога на највишем нивоу, као и практичном војном и цивилном сарадњом у бројним областима у оквиру програма Партнерство за мир, са више од стотину партнерских активности које се реализују на годишњем нивоу.

Оцењено је да ће нови импулс сарадњи дати и усвојени други циклус Индивидуалног акционог плана партнерства (ИПАП) између Србије и НАТО за период 2019-2021. година, наведено је у саопштењу.

Током разговора размотрена је и актуелна ситуација на Косову и Метохији, при чему је посебно наглашен значај несмањеног ангажовања мисије КФОР у складу са мандатом додељеним од стране СБ УН.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести