Дачић: Избори да буду што пре, СПС је увек спреман

БЕОГРАД: Председник СПС Ивица Дачић изјавио је данас да је та странка увак спремна за изборе и да се залаже да избори буду “што пре”, односно да не буде никаквог одлагања, јер се зна који су уставни рокови за редовне изборе.
dacic
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

“Ми смо увек спремни. Били смо спремни и када је започела кампања, предали смо листу. Онда је заустављена изборна кампања и тамо где је заустављена, она ће се поново покренути”, рекао је Дачић новинарима на питање о изборима.

Он је навео да се залаже да избори буду што пре и да је против било каквог одлагања, јер, како каже, нема места за калкулације када коме одговара да буду избори, зато што се у озбиљном политичком систему тачно зна кад се они расписују.

“Не може сада пет људи да се окупи и да каже избори ће бити у септембру. Постоје Устав и закони”, истакао је Дачић.

Како је рекао, да би избори били у септембру, морали би да се донесу потпуно нови закони, Лекс специјалис о одржавању избора накнадно, јер се зна који су уставни рокови за редовне изборе.

Дачић је подсетио да ће данас бити одржан састанак странака са председником Александром Вучићем.

“Ту и нема о чему да се дискутује. Избори су расписани”, прокоментарисао је Дачић.

Поновио је да би волео кад би сви учествовали на тим изборима.

“Да их победимо све. Лако је да неко прича о својој политичкој јачини, а не жели да учествује на изборма. Чуо сам неке најаве да би можда желели, али у септембру. Ја бих волео да се сад појаве на изборима, да их победимо све, и да прекинемо ту причу”, рекао је Дачић.

Не мешати децу, али – ничију

Лидер СПС Ивица Дачић изјавио је данас да децу не треба мешати у политичке сукобе, али да то треба да важи за све, почев од породице председника Александра Вучића, његове (Дачићеве), до породица опозиционих лидера.

“Ту треба да будемо потпуно објективни. Не треба децу мешати у политичке сукобе, али то треба да важи за све, почев од породице председника Вучића, моје породице, до породица опозиционих лидера, а не да се тога сетимо тек када таквих догађаја буде у нашој близини”, рекао је Дачић, одговарајући на питања новинара, након што је положио венац у Кућу цвећа.

Како каже, сам је увек осуђивао нападе на породицу.

“Нисам за то да, кад се деси напад на породицу председника Вучића, нико не реагује, а да сви регују када је реч о неком другом. Треба осуђувати све. И моја породица је била изложена, а нико се никад није сетио да пита шта је са мојом породицом”, рекао је Дачић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести