Дачић: Кључне потребе младих школовање и посао

БЕОГРАД: Председник СПС Ивица Дачић поручио је да су данас могућност школовања и проналаска посла две кључне потребе младих људи, а да друштво које на то не може да одговори, не заслужује да буде друштво 21. века.
dacic
Фото: Tanjug (video)

"Те ствари не смеју да буду утопије", рекао је Дачић поводом 25. маја, који се у бившој СФРЈ обележавао као Дан младости.

Он је рекао да младост треба да буде предност, а не хендикеп, али да не треба да буде и једина предност, већ млади треба да искористе то време, пре свега, да се образују.

Лидер социјалиста је навео да се млади често сматрају за „мету међустраначког надмудривања“ и за бирчко тело за које се партије боре, а суштина је да се покуша да се млади ставе у центар политичког одлучивања.

Дачић се присетио да је и сам имао прилику да носи и Штафету младости, што младима данас, каже, изгледа веома далеко, али је у време бивше СФРЈ била највећа част да се носи штафета поводом Титовог рођендана.

„Овај празник за нас старије представља једну врсту сентимента и сећања на неко време које је симболизовало стабилност, бесплатно школство и здравстену заштиту, могућност да се лакше дође до посла, да се заснује породица, обезбеди стан. Све што би требало да буде идеал младе генерације и у овом веку“, рекао је Дачић поводом 25. маја, који је вечерас обележила и омладина СПС.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести